ARA

Ballý Ýncirli Kurabiye

Ballý Ýncirli Kurabiye Kuru incirleri ýlýk suda 1 saat bekletin, çýkartýn ve küçücük doðrayýn. Bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve baharatlarý güzelce karýþtýrýn ve bir kenara koyun.


Malzemeler:

2 su bardaðý un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 tatlý kaþýðý toz tarçýn
8-10 adet karanfil
1 çorba kaþýðý hindistan cevizi
1 çay bardaðý süzme bal
1 çorba kaþýðý tereyað
3 yumurta
6 adet kuru incir
1 çay bardaðý ufalanmýþ ceviz

Hazýrlanýþý:

Kuru incirleri ýlýk suda 1 saat bekletin, çýkartýn ve küçücük doðrayýn. Bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve baharatlarý güzelce karýþtýrýn ve bir kenara koyun. Bir tencerede tereyaðýný eritin ve içine balý atarak devamlý karýþtýrarak bir kaç taþým daha piþirin ve bunuda bir kenara koyun.

Yine bir baþka kapta yumurtalarý blender ile çýrpýn. Ýçine un/baharat karýþýmýný, soðumuþ tereyað ve bal karýþýmýný da katýn ve özdeþleþinceye kadar çýrpmaya devam edin. Kývama gelince içine hindistan cevizi ve ufalanmýþ cevizleri katýn.

En son doðranmýþ incirleride katýp iyice ve eþit olarak karýþýncaya kadar karýþtýrýn. Fýrýn tepsisine yaðlý kaðýdý güzelce yayýn ve çok hafif unlayýn. Hamurunuzu bir çorba kaþýðý ile tepsiye 2 parmak aralýklarla yerleþtirin.

Önceden ýsýtýlmýþ yüksek ateþli fýrýnda 10-12 dakika kadar altýn rengi alana kadar piþirin. Tamamen soðuduktan sonra servise sunabileceðiniz gibi hava almayan bir kavanozda da saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen