ARA

Katmer

Katmer Unu geniþ bir kaba eleyin, tuzunu koyup, karýþtýrýn.


Malzemeler:

500 Gr Un
1 Tutam Tuz
1 Adet Yumurta
1 Su Bardaðý Süt
1 Su Bardaðý Sývý Yað

Hazýrlanýþý:

Unu geniþ bir kaba eleyin, tuzunu koyup, karýþtýrýn. Ortasýný açýp, yumurtayý kýrýn, süt ve 1/2 su bardaðý yaðý ekleyip, karýþtýrarak yumuþak bir hamur elde edin.

2-3 dakika yoðurup, dört parçaya bölün.10 dakika dinlendirin. Hamur parçalarýnýn her birini 25 santimetre çapýnda açýn, üzerlerini yaðlayýn ve 5 santimetre geniþlikte þeritlere kesip, üst üste koyun.

Son þeridi, yaðlý yüzü içe gelecek þekilde yerleþtirin. Hamurun uzun kenarlarýný ortaya doðru katlayýn, iki uzun kenarý ortada yanyana getirin, 2.5 santimetre eninde þerit haline gelmiþ hamuru kendi etrafýnda döndürerek, ip atlatýr þekilde.

Tezgaha hafif hafif vurarak, hamuru kopartmadan uzatýn, kendi etrafýnda dolayýn ve oklava ile yarým santimetre kalýnlýkta inceltin. Kalan yaðdan, teflon tavaya azar azar koyarak iki yüzünü de kýzartýn. Sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen