ARA

Tarçýnlý Kakuleli Yýlbaþý Bisküvileri

Tarçýnlý Kakuleli Yýlbaþý Bisküvileri Karýþtýrma kabýna 2 yumurtayý kýrýp þeker ekleyip beyazýmsý bir köpük olana dek çýrpýn.


Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardaðý tereyaðý (eritilmiþ)
yarým su bardaðý toz þeker
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Alabildiði kadar un
1 su bardaðý dövülmüþ ceviz içi
5 adet kakule çekirdeði
2 tatlý kaþýðý toz tarçýn

Hazýrlanýþý:

Erimiþ tereyaðýný ekleyip tekrar karýþtýrýn. Ardýndan kabartma tozu ve vanilyayý ekleyip kýsa bir süre daha karýþtýrýp yedirin. Hemen ardýndan dövülmüþ ceviz içi, tarçýn ve çekirdeklerinden çýkartýlmýþ kakule tohumlarýný ekleyip karýþtýrýp unu ekleyin. Kulak memesi kývamýnda ve biraz yapýþan bir hamur elde edip elinizle ufak bezeler kopartýp yuvarlayýn. Bu yuvarlak bezeleri bir kaba koyduðunuz toz þekere bulayýp fýrýn tepsisine yaðlý kaðýt serip yerleþtirin. Parmaðýnýzla, fýrýn tepsisine yerleþtirdiðiniz bezelere hafifçe bastýrýp biraz yassýlaþtýrýn. Önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda 150 derecede 20 dakika fýrýnlayýn. Tarçýn ve cevizin zaten yeterli olduðunu düþünenler olacaktýr.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen