ARA

Nokul

Nokul Ilýk su ile mayayý erittikten sonra unun ortasýný açýp mayalý suyu, sütü, yarým çay bardaðý yaðý ve tuzu ilave edin.


Malzemeler:

1 su bardaðý ýlýk süt
1 su bardaðý ýlýk su
½ çay bardaðý sývý yað
1 çay kaþýðý silme tuz
1 paket yaþ maya
Alabildiði kadar un
1 yumurta sarýsý
Ayrýca
1 kase sývý yað
Ýçi Ýçin;
1 su bardaðý dövülmüþ ceviz
1 su bardaðý kuru sarý üzüm
1 su bardaðý þeker

Hazýrlanýþý:

Ilýk su ile mayayý erittikten sonra unun ortasýný açýp mayalý suyu, sütü, yarým çay bardaðý yaðý ve tuzu ilave edin. Kulak memesinden biraz sert bir hamur yapana kadar yoðuralým. Hamurun üzerine bolca un sepeleyip temiz bir bez örttükten sonra mayasýnýn gelmesi için üzerini sofra beziyle kapatalým.(yoðurt mayalarken yaptýðýmýz gibi) Diðer tarafta derin bir kaba ceviz, üzüm ve þeker koyup güzelce harmanlayalým.

Hamurun mayasý geldikten sonra hamuru portakal büyüklüðünde bezelere ayýralým. Açmaya baþlamadan önce bezenin altýný ve üstünü unlayalým ki hamur oklavaya yapýþmasýn. Her bir bezeyi oklavayla yufka büyüklüðünde fakat ondan daha kalýn (býçak sýrtý kalýnlýðýnda) açalým. Kase deki sývý yað ile yufkanýn üzerini bolca yaðlayalým. Harmanlanmýþ iç malzemeyi, yaðlanmýþ yufkanýn üzerine bolca serpeleyelim. (Kaç tane beze varsa malzemeyi de hepsine yetecek kadar eþit paylaþtýralým)

Yufkanýn bir kenarýndan sarmaya baþlayarak rulo yapalým. Sonra býçakla 4-5 cm. uzunluðunda keselim. Yaðlanmýþ tepsiye aralýksýz olarak yan yana sýralayalým. Diðer bezelerle de ayný iþlemleri yaptýktan sonra tepsideki nokullarýn üzerine yumurta sarýsýndan sürerek kýzgýn fýrýna verelim. Fýrýnýn ýsýsýna göre 35-40 dakika sonra nokullarý fýrýndan çýkarýp sýcaðýyla sofra bezine koyup sararsanýz daha güzel ve yumuþak olur.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen