ARA

Mini Ekler

Mini Ekler Orta boy bir tencereye suyu ve tereyaðýný alýp karýþtýrarak ýsýtýn.


Malzemeler:

Hamuru Ýçin;
1 su bardaðý su (250gr.lýk bardak)
60gr. tereyaðý, 250gr.lýk tereyaðýný 4e bölüp biri
Yarým su bardaðý un
1 çimdik tuz
2 yemek kaþýðý tozþeker
3 adet yumurta
Kremasý Ýçin;
1 adet yumurta
3 yemek kaþýðý un
7 yemek kaþýðý tozþeker
2 buçuk su bardaðý süt
Yarým paket vanilya
Üstüne;
1 adet 80gr.lýk bitter çikolata, býçakla kýyýlmýþ
2 yemek kaþýðý tereyaðý
1-2 yemek kaþýðý süt
Ayrýca büyük sýkma torbasý
Düz geniþ duy
Fýrýn kaðýdý

Hazýrlanýþý:

Orta boy bir tencereye suyu ve tereyaðýný alýp karýþtýrarak ýsýtýn. Tereyaðý eridikten sonra su kaynamadan önce unun hepsini birden ilave edip hýzlýca tahta kaþýkla karýþtýrýp pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar karýþtýrýn. 3-4 dakika bu þekilde karýþtýrmaya devam edin. Hamur önce kendini toplayýp daha sonra tencereye yapýþmaya baþlayýnca altýný kapatýp arada karýþtýrarak ýlýnmasý için bekletin. Ýsterseniz mermer tezgaha aktarýp alt üst ederek daha kýsa sürede ýlýnmasýný saðlayabilirsiniz.

Hamuru tekrar cam veya metal bir kaseye alýp yumurtalarý mikserle tek tek yedirin. Düz duy takýlmýþ geniþ sýkma torbasýna hamuru doldurun. Fýrýn kaðýdý serilmiþ tepsinize eþit uzunluklarda (mini olmasý için yaklaþýk 4cm.) krema sýkýn. Sýkarken bir kere uzun gidip tekrar yanýna geri dönün. Ýkisinin üzerine tekrar sýkmaya devam ederek sýkmayý bitirin. Bu þekilde yeterince kalýnlýk elde etmiþ olacaksýnýz.

Þekil bozukluklarýný suya batýrdýðýnýz parmaðýnýzla düzeltebilirsiniz. Bütün hamuru sýktýktan sonra ýsýtýlmýþ 190C dereceli fýrýnda yaklaþýk 30 dakika (kabarýp kýzarana kadar) piþirin. Bu arada krema malzemelerini süt hariç orta boy bir tencerede karýþtýrýn. Sütü ilave edip orta ateþte koyulaþýp kabarcýklar çýkana kadar piþirin.

Vanilyayý ilave edip altýný kapatýn ve soðumaya býrakýn. Ilýnmýþ eklerlerinizi týrtýllý býçakla ortadan ikiye kesin. Kremadan kaþýkla kalýnca sürüp tekrar kapatýn. Hepsini ayný þekilde bitirdikten sonra üst malzemelerini kaynar suya oturtulmuþ ayrý bir kasede karýþtýrarak eritin ve eklerlerin üzerine býçakla sürün. Buzdolabýnda soðuttuktan sonra servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen