ARA

Florentin

Florentin Unu bir kabýn içine eleyin. Unun ortasýný açýn. Ayrý bir kapta ýlýk sütün içine 6 tatlý kaþýðý þeker ilave edin.


Malzemeler:

Hamur Malzemesi;
2,5 su bardaðý un
1 su bardaðý süt
6 çorba kaþýðý toz þeker
1 adet yumurta.
Yarým paket maya
1 çay kaþýðý tuz
40 gr margarin
Yarým limon suyu
1 çay kaþýðý vanilya
Ýç Malzemeleri;
1.5 su bardaðý süt
2,5 kahve fincaný toz þeker
1.5 yemek kaþýðý niþasta
100 gr margarin.
1 adet yumurta
Üzeri Ýçin;
Yeteri kadar pudra þekeri, kýyýlmýþ badem

Hazýrlanýþý:

Unu bir kabýn içine eleyin. Unun ortasýný açýn. Ayrý bir kapta ýlýk sütün içine 6 tatlý kaþýðý þeker ilave edin. Mayayý bu ýlýk sütün içinde eritin. Erittikten sonra unun içine dökün ve 5 dakika bekleyin. Sonra diðer malzemeleri de karýþtýrarak iyice yoðurun. 20-25 dakika dinlendirin. Ýç kremasý: Bir kaba süt ve þekerin yarýsýný koyup kaynatýn.

Diðer tarafta yumurta ile kalan þekeri çýrpýn. Unu ilave ederek karýþtýrýn. Margarini ilave edip soðutun. Hazýrladýðýnýz hamuru kalýba göre açýn. Yarým saat mayalanmak üzere bekletin. Daha sonra 190 derecedeki fýrýnda 25 dakika piþirin. Soðuduktan sonra ortasýndan kesin. Hazýrladýðýnýz kremayý sürün. Üzerine pudra þekeri serpip ufalanmýþ bademle süsleyerek servise sunun.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen