ARA

Kalzone

Kalzone Hamuru hazýrlamak için, unu ve tuzun 3/4'ünü büyük bir kâseye koyup, ortasýný havuz gibi açýn.


Malzemeler:

500 g un (elenmiþ)
1 1/2 tatlý kaþýðý tuz
15 gr(3 çorba kaþýðý)yaþ maya (ya da 7 gr(1/2 çorba kaþýðý] kuru maya)
1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
500 gri domates (kabuklarý soyulup çekirdekleri temizLendikten sonra küp biçiminde doðranmýþ)
1 çorba kaþýðý salça
1 tatlý kaþýðý kekik
bir tutam taze çekilmiþ karabiber
1,75 gr az yaðlý
Dil peyniri (dilimlenmiþ)
60 gr pastýrma (ya da prosciutto; doðranmýþ)

Hazýrlanýþý:

Hamuru hazýrlamak için, unu ve tuzun 3/4'ünü büyük bir kâseye koyup, ortasýný havuz gibi açýn. Yaþ mayayý 15 cll ýlýk suyla bir kâseye koyup, maya çalýþmaya baþlayýncaya kadar (10 -15 dakika) bir kenarda bekletin (kuru maya kullanýyorsanýz, paketin üstündeki kullaným notuna uyun). Maya köpüklenmeye baþlayýnca, kâsedeki unun ortasýna döküp, 15 d(1 /2 su bardaðýndan biraz çok) ýlýk su ekleyerek, esnek bir hamur elde edinceye kadar karýþtýrýn (fazla katý olursa, biraz daha ýl!k su ekleyin).

Hamuru unlanmýþ tezgâha aktarýp, esnek, pürüzsüz bir kývam alýncaya kadar (yaklaþýk 5 dakika) yoðurun. Sonra yeniden kâseye aktarýp, ýlýk bir yerde hacmi 2 kat artýncaya kadar (yaklaþýk45 dakika) dinlendirin. Harcý hazýrlamak için, küçük bir tencereye zeytinyaðýný koyup, tencereyi orta ateþe oturtarak yaðý ýsýtýn. Isýnýnca domatesleri ve salçayý ekleyip, 5 dakika piþirin. Kekik, tuzun geri kalaný ve karabiberi katýp, tencereyi ateþten alarak bir kenarda soðumaya býrakýn. Önce fýrýnýnýzý 220 °C'a ýsýtýn. Hamuru unlanmýþ tezgâha aktarýp, 10 eþit parçaya ayýrarak, her parçayý merdaneyle yaklaþýk 20 x 10 cm boyutlarýnda açýn.

Her dikdörtgenin yarýsýna tenceredeki domatesli karýþýmdan (tencerede biraz kalmalýdýr) koyup (bir kenarýnda biraz boþluk kalmalýdýr), üstüne dil peyniri ve pastýrma dilimlerinden yerleþtirin. Sonra dikdörtgenlerin kenarlarýný, parmaklarýnýzý suya batýrarak nemlendirip, hamurlarýn boþ bölümlerini harçlý bölümlerin üstüne kaplayýn. Parmaklarýnýzla bastýrarak iki kenarlarýný yapýþtýrýn.

Bir fýrýn tepsisini hafifçe yaðlayýp, kalzoneleri tepsiye dizerek tencerede kalan domatesli karýþýmý da bir fýrçayla üstlerine sürün. Sonra üstlerini yaðlanmýþ plastik filmle kaplayýp, bir kenarda 10 dakika kabarmaya býrakýn. Tepsiyi fýrýna sürerek, kalzoneleri þiþip, altýn sarýsý bir renk alýncaya kadar (8 - 10 dakika) piþirdikten sonra, tepsiyi fýrýndan alarak sýcak sýcak servis yapýn. Kalzonenin hamuru ve harç malzemeleri, pizzanýnkiyle aþaðý yukarý aynýdýr ama hamur yuvarlak açýlmak yerine, harç yerleþtirildikten sonra kapatýlýr.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen