ARA

Kete

Kete Önce mayayý su ve süt karýþýmýnda eritin, maya eriyince de içine bir kesme þeker atýn.


Malzemeler:

3 kase un
1 tatlý kaþýðý tuz
1 çay bardaðý sývýyað
2 yemek kaþýðý yoðurt
1 paketten biraz az maya
Mayayý ýslatmak için biraz su ve süt
1 tane kesme þeker
Çörek otu
Ketenin Ýçi Ýçin;
1 su bardaðý un
1 tatlý kaþýðý tuz
3 yemek kaþýðý tereyaðý

Hazýrlanýþý:

Önce mayayý su ve süt karýþýmýnda eritin, maya eriyince de içine bir kesme þeker atýn. 3 kase unu geniþ bir kaba eleyip, 1 tatlý kaþýðý tuz, 1 çay bardaðý sývýyað, 2 yemek kaþýðý yoðurt ve eriyen mayayý ekleyip yumuþak bir hamur yapýn (hamur tutmazsa biraz daha un ekleyebilirsiniz). Hamur kabýný üzerini örtüp yarým saat dinlendirin. Bu arada ketenin içi için un ve tuzu tereyaðýnda kavurun (unun kaldýrabileceði kadar yað eklemek gerekiyor).

Hamurdan yumruk büyüklüðünde bezeler koparýp çay tabaðý büyüklüðünde açýn (9-10 adet kadar çýkýyor). Her bir hamurun içine 1 yemek kaþýðý kavrulmuþ undan koyup aðzýný torba gibi büzüyor ve hamuru tatlý tabaðý büyüklüðünde düzeltin. Keteleri tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarýsý sürüp, çörek otu serpin. 15-20 dk da tepside mayalandýrýp önceden ýsýtýlmýþ 200 C fýrýnda üzerleri kýzarana kadar piþirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen