ARA

Edinburgh Kek

Edinburgh Kek Badem içlerini kaynar suya atýn 1-2 dakika ýslatýn ve kabuklarýný zar gibi soyun.


Malzemeler:

100 Gr Tereyaðý
100 Gr Þeker
0 Un
150 Gr Siyah Üzüm
25 Gr Badem
25 Gr Kabartma Tozu
1 Tutam Tarçýn
1 Miktar Süt
1 Miktar Tuz
1 Adet Limon

Hazýrlanýþý:

Badem içlerini kaynar suya atýn 1-2 dakika ýslatýn ve kabuklarýný zar gibi soyun. Sýcak fýrýna koyarak kurutup ve havanda un haline getirin. Üzümlerin çöplerini ayýklayýp suya atýp ýslatýn. Unu çalýþma tezgahýna dökün. Ortasýný çukurlaþtýrýn. Üzümleri suda þiþtikten sonra suyunu süzün.

Çukurlaþtýrdýðýnýz unun ortasýna üzümleri, tarçýný, kabartma tozunu, badem ununu, sadece sarý kýsmý rendelenmiþ limon kabuðunu, tozþekeri ve iki çimdik tuzu katýn. Tereyaðýnýn bir kaþýðýný ayýrýn ve geri kalanýný küçük parçalar halinde karýþýma serpiþtirin.

Sonra yoðurmaya baþlayýn ve yedire yedire yeteri kadar süt katýlarak oldukça yumuþak bir hamur elde edin. Hamuru elinize alýp tezgaha vurarak biraz daha iþleyin. Yuvarlayýn ve bir kaba koyup nemli bir bezle örterek sýcak bir yerde kabarmaya býrakýn. Ýyice kabarýnca 10 dakika kadar tekrar yoðurun.

Ceviz büyüklüðünde parçalara bölün. Hepsini yuvarlayýn ve yassýlaþtýrýn. Yaðlanmýþ ve unlanmýþ tepsiye aralýklý olarak dizin. Nemli bir bezle örtün ve kabarmasý için beklemeye alýn. Ýyice kabarýnca bezi alýn ve tepsiyi orta ýsýlý fýrýnda piþirin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen