ARA

Islak Kek

Islak Kek Margarini küçük bir kaba alýp eritelim. Yumurtalarý þekerle birlikte krema kývamýný alana kadar çýrpalým.


Malzemeler:

4 adet yumurta
2 su bardaðý þeker
1 su bardaðý süt
2 su bardaðý un
1 küçük paket margarin
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaþýðý kakao

Hazýrlanýþý:

Margarini küçük bir kaba alýp eritelim. Yumurtalarý þekerle birlikte krema kývamýný alana kadar çýrpalým. Þeker iyice eridikten sonra sütü, yaðý ekleyip çýrpmaya devam edelim. Karýþým, iyice sývý halini aldýðýnda içine kakaoyu ekleyelim. Kakaonun topraklanmamasý için bu karýþýmdan bir su bardaðý ayýralým. Kalanýn içine kabartma tozu ve unu katarak tekrar çýrpalým. Daha sonra yaðlanmýþ bir kek kalýbýna boþaltalým. Orta ýsýlý fýrýnda yaklaþýk yarým saat kadar piþirelim.

Kekin piþip piþmediðini anlamak için ortasýna bir býçak batýralým Býçak temiz çýkýyorsa kekimiz piþmiþ demektir. Kekimizi hemen servis tabaðýna alalým ve henüz sýcakken ayýrdýðýmýz bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletelim. Kek, sosu çektiðinde servis yapalým. Kakaolu kekin üzerine dökeceðiniz sosun daha bol olmasýný istiyorsanýz ayýrdýðýnýz bir bardak sosa biraz daha süt ve kakao ekleyin. Ayrýca sosu dökmeden önce karýþtýrýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen