ARA

Portakallý Kek

Portakallý Kek Portakallarý kabuðu ile birlikte ince ince doðrayýn, 1 su bardaðý su ilavesiyle kýsýk ateþte kabuklarý yumuþayana kadar piþirin.


Malzemeler:

125 gr margarin
2 yemek kaþýðý yoðurt
3 yemek kaþýðý toz þeker
1 paket kabartma tozu
12 yemek kaþýðý un
Ýçi Ýçin;
3 adet portakal
1 su bardaðý toz þeker
1 adet limon suyu

Hazýrlanýþý:

Portakallarý kabuðu ile birlikte ince ince doðrayýn, 1 su bardaðý su ilavesiyle kýsýk ateþte kabuklarý yumuþayana kadar piþirin. Limon suyu ile þekeri ekleyip, 15 dakika piþirin. Hamuru için: margarin ile þekeri karýþtýrýn. Yoðurt, kabartma tozu ve unu ekleyip yoðurun, 20 dakika bekletin. Tart kalýbýný yaðlayýn hamuru ikiye bölün. Birinci parçayý kalýbýný içine kenarlarýný yükselterek yayýn, üzerine soðumuþ portakalý yerleþtirip, kalan hamuru kalýbýn büyüklüðünde açarak en üste yayýn. Býçakla hamurun üzerini birkaç yerinden delin ki içi sulanmasýn. 175 derecelik fýrýnda 30 dakika piþirip dondurma ile birlikte servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen