ARA

Limonlu Peykek

Limonlu Peykek Un, toz þeker, oda sýcaklýðýnda bekletilip yumuþatýlmýþ tereyað ve incecik toz haline getirilmiþ badem yoðurulur.


Malzemeler:

75gr un
50gr þeker
50gr tereyað
50gr toz badem
Kremasý için
3 adet yumurta (sarýsý ve beyazýný ayýrýn)
450 gram labne peyniri
3/4 su bardaðý þeker
1 adet limon kabuðu rendesi
3 yemek kaþýðý limon suyu
3 yemek kaþýðý vanilyalý toz puding
1 Türk kahvesi fincaný süt
1 paket vanilya

Hazýrlanýþý:

Un, toz þeker, oda sýcaklýðýnda bekletilip yumuþatýlmýþ tereyað ve incecik toz haline getirilmiþ badem yoðurulur. Hamurun kývamý, robotta çekilmiþ bisküvi kýrýntýsý gibi olmalýdýr. Yaðlanmýþ kelepçeli kalýba taban hamuru yerleþtirilir.

Yumurta beyazý kar haline getirilir. Ayrý bir kapta labne peyniri, yumurta sarýlarý ile çýrpýlýr. Þeker, vanilya ve limon kabuðu ilave edip karýþtýrmaya devam edilir. Toz pudingi küçük bir kasede bir kaþýk yardýmýyla sütte eritin.

Pudingi ve limon suyunu labneli karýþýma ekleyin. Yumurta karýný yavaþ yavaþ bir kaþýk yardýmýyla diðer karýþýma yedirip, kalýba dökün. Önceden 175 dereceye ýsýtýlmýþ fýrýnda 50-60 dakika piþirin. Soðuduktan sonra buzdolabýnda en az 3-4 saat dinlenmesi lazým.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen