ARA

Mantý (5 Kiþilik)

Mantý (5 Kiþilik) Bir tencereye 8–10 su bardaðý su koyun, 1 çorba kaþýðý tuz katýn. Suyu bir taþým kaynatýn.







Malzemeler:

400 gr Mantý hamuru (250 gr kýymadan hazýrlanmýþ iç ile doldurulmuþ)
750 gr yoðurt sosu
2 çorba kaþýðý
1 çay kaþýðý kýrmýzýbiber

Hazýrlanýþý:

Bir tencereye 8–10 su bardaðý su koyun, 1 çorba kaþýðý tuz katýn. Suyu bir taþým kaynatýn. Su kaynayýnca mantýlarý 3–4 parti halinde, her defasýnda yaklaþýk 2 su bardaðý dolusu mantý olacak kadar, kaynar suya atýp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haþlayýn. Delikli kepçe ile sularýný iyice süzdürerek bir kaba aktarýn. Sýcak olarak bir kenarda bekletin.

Yoðurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir baþka tencereye ise yarýya kadar kaynar su koyun. Yoðurt sosunun bulunduðu tencereyi, büyük olanýn içine oturtup, aðýr ateþte yoðurt sosunu ýlýndýrýn.

Mantýlarý önceden ýsýtýlmýþ çukur tabaklara aktarýn. Üzerlerine ýlýk yoðurt sosunu dökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaþýðý margarini eritin. Yað kýzýnca kýrmýzýbiberi ekleyip iyice karýþtýrýn.

Biberli yaðý yoðurt sosunun üzerine gezdirip, mantýyý sýcak olarak servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen