ARA

Haluj

Haluj Unu ve tuzu karýþtýrýn. Ilýk suyu azar azar ekleyerek poðaça hamurundan biraz daha sert (mantý hamuruna yakýn) bir hamur yapýn.


Malzemeler:

Hamur Malzemeleri;
750 gr un
1.5 tatlý kaþýðý tuz
Ilýk su
Ýç Malzemeleri;
1 baþ kuru soðan
Yarým çay bardaðý zeytinyaðý
1 yemek kaþýðý pul biber
1.5 kg patates, haþlanmýþ ve püre haline getirilmiþ
Sos Malzemeleri;
3 yemek kaþýðý tereyaðý
3 tatlý kaþýðý pul biber
Yoðurt

Hazýrlanýþý:

Unu ve tuzu karýþtýrýn. Ilýk suyu azar azar ekleyerek poðaça hamurundan biraz daha sert (mantý hamuruna yakýn) bir hamur yapýn. Hamuru 3 bezeye ayýrýn ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin. Soðaný yemeklik doðrayýn, tavaya alýp yarým çay bardaðý zeytinyaðýnda soðanlarý öldürün. 1 yemek kaþýðý pul biberi ekleyip karýþtýrýn. Püre haline getirilmiþ patateslerle pul biberli soðanlarý karýþtýrýn.

Dinlendirilmiþ hamur bezelerinin her birini 2 mm kalýnlýðýnda (mantýdan biraz daha kalýn) 40 cm çapýnda açýn. Bunlardan daireler kesin (daireler için en iþe yarayaný nescafe kavanozlarýnýn kapaðý). Dairelerin içine 1 tatlý kaþýðý patatesli içten koyun. Dairelerin orijinal kapatma þekli saç örgüsü ama siz iki ucunu birleþtirip sýký sýký bastýrarak da kapatabilirsiniz. (Hamurlarýn tamamen yapýþtýðýndan emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor.)

Halujlarý kaðýt havlu serilmiþ bir tepsiye birbirlerine deðmeyecek þekilde dizin. Derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatýn. Su kaynayýnca bir tatlý kaþýðý tuz atýn. Her bezeden çýkan halujlarý ara sýra tahta kaþýkla karýþtýrarak tek seferde haþlayýn (tencerenin aðzýný kapatmayýn). Piþen halujlarý kevgirle sudan alýn. Sos için tereyaðýný eritip pul biberle karýþtýrýn. Servis tabaðýndaki halujlarý bu sosla karýþtýrýn ve yoðurtla servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen