ARA

Bulgurlu Poðaça

Bulgurlu Poðaça Ýçin Hazýrlanýþý: Kýymayý soðanla kavurun. Ýçine suda beklettiðiniz bulguru, ince kýyýlmýþ maydanozu, tuzu, karabiberi ve kýrmýzýbiberi ekleyin.


Malzemeler:

1 su bardaðý yoðurt
Kibrit kutusu büyüklüðünde yaþ maya
1,5 su bardaðý yað (yarýsý sývý yarýsý margarin)
1 adet yumurta (aký hamura, sarýsý üzerine)
Yeteri kadar tuz
Aldýðý kadar un
Íçi için :
300 gr kýyma
1 adet soðan
Yarým su bardaðý ince bulgur
Yarým su bardaðý ceviz içi
Yarým demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber, kýrmýzýbiber

Hazýrlanýþý :

Ýçin Hazýrlanýþý: Kýymayý soðanla kavurun. Ýçine suda beklettiðiniz bulguru, ince kýyýlmýþ maydanozu, tuzu, karabiberi ve kýrmýzýbiberi ekleyin. 2-3 kere ateþte beraber karýþtýrýn. Ateþten alýn, içine irice kýyýlmýþ ceviz içi ekleyin.

Hamurun Hazýrlanýþý: Derince bir kaba maya ve yoðurt koyup iyice ezin. Tuz, yumurta aký, yað koyup iyice karýþtýrýn. Alabildiði kadar unla yumuþakça bir hamur yapýn. Üzerini örtüp kabarýncaya kadar mayalandýrýn. Mayalandýktan sonra ceviz büyüklüðünde parçalar ayýrýn.

Ayýrdýðýnýz her parçayý avuç içinde biraz açýn. Hazýrladýðýnýz bulgurlu kýymalý içi koyup kapatýn. Yuvarladýktan sonra tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarýsý sürün. Üzerine haþhaþ tohumu veya susam serpip önceden ýsýtýlmýþ 200 derecedeki fýrýnda piþirin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen