ARA

Bulgur Böreði

Bulgur Böreði Ayýklanmýþ bulguru bol suda haþlanýrken diðer tarafta rendelenmiþ soðan, salça, nane, ve karabiber sote yapýlýr.


Malzemeler:

1 Bulgur
1 Miktar Nane
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Tuz
1 Tutam Sývý Yað
2 Kg Un
1 Miktar Salça

Hazýrlanýþý:

Ayýklanmýþ bulguru bol suda haþlanýrken diðer tarafta rendelenmiþ soðan, salça, nane, ve karabiber sote yapýlýr. Daha sonra haþlanmýþ bulgur ile iyice birbirine yedirilir.

Su, un ve tuz karýþtýrýlarak katý bir hamur elde edilir. Hamur oklova ile açýlarak ortalama tepsi büyüklüðüne getirilir.

Hazýrlanan bulgurlu karýþým içine bol miktarda serpilir ve rulo þeklilnde sýkýca sarýlýr. Ceviz büyüklüðünde parçalar kopartýlýp, elle hafifçe bastýrýlýp yassý toplar elde edilr.

Yumurta sarýsý sürerek önceden 170 derece ýsýtýlmýþ fýrýnda 30 dakika piþirilir. Arzuya göre sarýmsaklý yoðurt gezdirilir. Sýcak servis edilir.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen