ARA

Beðendili Gül Börek

Beðendili Gül Börek Patlýcanlarý iyice yýkayalým. Kuruladýktan sonra közleyelim. Ýçlerini çýkartýp limon suyunda bekletelim.


Malzemeler:

3 Adet Yufka
3 Adet Patlýcan
1 Adet Limon Suyu
100 Gr Kaþar Rendesi
2 Kaþýk Margarin
2 Kaþýk Un
2 Su Bardaðý Süt
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber

Hazýrlanýþý:

Patlýcanlarý iyice yýkayalým. Kuruladýktan sonra közleyelim. Ýçlerini çýkartýp limon suyunda bekletelim. Bir tencerede 2 çorba kaþýðý margarinle 2 çorba kaþýðý unu kavuralým. Üzerine 2 su bardaðý sütü sürekli karýþtýrarak ekleyelim.

Koyu bir kývama gelinceye kadar karýþtýrýp piþirelim. Limonlu suda beklettiðimiz közlenmiþ patlýcan içlerini süzelim. Sonra tuz, karabiber ve rendelenmiþ kaþar peyniriyle birlikte sosa ekleyelim. Gerekirse robottan geçirelim. Yufkalarý büyük üçgen þeklinde keselim.

Yufka parçasýnýn geniþ kenarýna patlýcanlý karýþýmdan yayarak koyalým. Gevþek bir sigara böreði gibi saralým. Ucundan itibaren kývýrýp gül þekli verelim. Üzeri hafif yaðlanmýþ fýrýn tepsisine gülleri dizelim.

Bir kabýn içinde 1 su bardaðý sütü yumurtayla birlikte karýþtýrýp iyice çýrpalým. Gül böreðinin üzerine bolca sürelim. 190 dereceli fýrýnda gül böreklerinin üzeri pembeleþinceye kadar piþirelim.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen