ARA

Bezelyeli ve Tavuklu Börek

Bezelyeli ve Tavuklu Börek Bir kapta unu, yumurta sarýlarýný, yeterince suyu ve tuzu karýþtýrýn. Yumuþak bir hamur elde edene kadar yoðurun.


Malzemeler:

Hamur Ýçin:
2 Su Bardaðý Un
2 Adet Yumurtanýn Sarýsý
2 Çorba Kaþýðý Sývý Yað
Yeterince Su
1/2 Paket Margarin
Tuz
Patates Püresi Ýçin:
2 Adet Patates
1.5 Çorba Kaþýðý Margarin
1/2 Çay Bardaðý Süt
2 Çorba Kaþýðý Kaþar Peyniri Rendesi
Tuz
Ýçi Ýçin:
1 Adet Yumurtanýn Sarýsý
2 Çorba Kaþýðý Kaþar Peyniri Rendesi

Hazýrlanýþý:

Bir kapta unu, yumurta sarýlarýný, yeterince suyu ve tuzu karýþtýrýn. Yumuþak bir hamur elde edene kadar yoðurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliðinde parçalar koparýn. Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüðünde açýn.

Eritilmiþ margarini bir fýrça yardýmýyla her hamur parçasýnýn üzerine sürün. Yaðlanmýþ 3 adet hamur parçasýný üst üste dizin. Diðer hamurlarý da aralarýna margarin sürerek, üst üste dizin. 5 dakika buzlukta bekletin. Sonra hamurlarý merdane yardýmýyla tekrar açýn.

Aralarýna eritilmiþ margarin sürün. Üst Üste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin. Buzluktan çýkardýktan sonra 3 mm kalýnlýðýnda açýn.Püre için haþladýðýnýz patatesleri bir çatal yardýmýyla ezdikten sonra içine margarin, süt, kaþar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin. Dikdörtgen þeklinde kestiðiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar þeklinde kesilmiþ tavuk etini ve bezelyeyi koyun.

Yufkanýn dört bir yanýný üst üste koyarak kapatýn. Ters çevirerek, çok az yaðladýðýnýz tepsiye yerleþtirin.
Üzerine 4 cm aralýklarla bir býçak yardýmýyla çizik atýn. Yumurta sarýsý sürün. Orta derecede ýsýtýlmýþ bir fýrýnda piþirin. Dilimlediðiniz böreðin üzerine kaþar peyniri rendesi serperek servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen