ARA

Boþnak Böreði

Boþnak Böreði Ununun ortasýný açýp, tuzu, ýlýk suyu ve 1 fincan sývý yaðý ilave ederek, kulak memesi yumuþaklýðýnda bir hamur elde edelim.


Malzemeler:

1 Kg Un
1 Fincan Sývý Yað
1 Yumurtanýn Sarýsý
Yeterince Su
Tuz
Ýçi Ýçin:
200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardaðý Sývý Yað
Tuz

Hazýrlanýþý:

Ununun ortasýný açýp, tuzu, ýlýk suyu ve 1 fincan sývý yaðý ilave ederek, kulak memesi yumuþaklýðýnda bir hamur elde edelim.

Hamuru 9 eþit parçaya bölüp bezeler hazýrlayalým. Bezelerden her birini tabak büyüklüðünde açalým. Bezelerin üzerine sývý yaðý sürelim. Yufkayý kenarlarýndan çekiþtirerek, hazýr yufka inceliðinde açalým.

(Bu iþlemin iki kiþi tarafýndan yapýlmasý daha iyi sonuç verir.)Yufkaya kaþýðýn ucu ile sývý yað serpelim. Hazýrladýðýmýz peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim.

Yufkayý rulo þeklinde saralým. Yaðlanmýþ fýrýn tepsisine ortadan baþlamak üzere yufkalarý dolayarak yerleþtirelim. Üzerine yumurta sarýsý sürdüðümüz böreði, önceden ýsýtýlmýþ 230 dereceli fýrýnda altý üstü kýzarana dek piþirelim.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen