ARA

Pýrasalý Börek

Pýrasalý Börek Önce böreðin iç malzemesini hazýrlýyoruz bunun için pýrasalarý ince ince doðruyoruz,domatesleri rendeliyoruz.


Malzemeler:

4 adet yufka
Su
Sývý yað
Ýç Malzemesi Ýçin;
Yarým kilo pýrasa
2 orta boy domates
Bir çay kaþýðý kara biber
Bir çay kaþýðý tuz
2 yemek kaþýðý sývý yað
Üzeri Ýçin;
1 yumurtanýn sarýsý

Hazýrlanýþý:

Önce böreðin iç malzemesini hazýrlýyoruz bunun için pýrasalarý ince ince doðruyoruz,domatesleri rendeliyoruz. Bir tencerenin içine sývý yaðý koyduktan sonra domatesi ilave ederek biraz domatesleri piþirin ve daha sonra pýrasalarý da ilave ederek arada bir karýþtýrmak süretiyle kavurun.
     
Pýrasalarýn piþmesine yakýn tuz ve karabiberi de ilave edin ve iç malzeme hazýr olduktan sonra bir kenara alýp soðumaya býrakýn.1 yufkayý tezgahýn üzerine serdikten sonra üzerine biraz sývý yað gezdirin ve fýrça yardýmýyla yufkaya sürün. Daha sonra iki yemek kaþýðý suyu yufkanýn üzerine yayýp fýrçayla daðýtýn.
     
ikinci yufkayý bu yufkanýn üzerine örterek 8 eþit parçaya bölün. Hazýrladýðýnýz iç malzemeyi böreklerin geniþ bölümüne koyarak sigara böreði sarar gibi sarýn. En son börekleri içerisine su doldurduðunuz geniþ bir kasedeki suya batýrýp çýkarýn ve tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarýsý sürerek 180 derecede önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda piþirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen