ARA

Karnýyarýk Börek

Karnýyarýk Börek Soðanlarý minik minik doðrayýp pembeleþene kadar kavurun, biberleri ve kýymayý da ekleyip iyice kavrulmasýný saðlayýn.


Malzemeler:

6 adet yufka
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta
1 su bardaðý süt, yarým su bardaðý sývý yað
Ýç Malzemeleri;
1 adet kuru soðan
1 kase kýyma
2 adet domates
2 adet yeþil biber
1 tatlý kaþýðý salça
Tuz, karabiber, pul biber

Hazýrlanýþý:

Soðanlarý minik minik doðrayýp pembeleþene kadar kavurun, biberleri ve kýymayý da ekleyip iyice kavrulmasýný saðlayýn. Üzerine rendelenmiþ ya da minik minik doðranmýþ domatesi ilave edin. Salça ve baharatlarý da ekleyip tencerenin kapaðýný kapayýn. Domatesler iyice eriyen kadar kýsýk ateþte piþirin. Bu þekilde iç malzemesini hazýrlayýp bir kenara alýn. Dilerseniz bu içe patates de ekleyebilirsiniz. Diðer taraftan bir adet yufkayý serin ve üzerine yað ve süt karýþýmýný sürün.

Sonra bir kat daha yufka serin. Onun da üzerini bol bol süt ve yað ile ýslatýn. Yufkayý 8 adet üçgen parçaya bölün. Her parçaya bir miktar iç koyup kenarlarýndan katlayýn ve sarýn. Bu þekilde ikiþer kat halinde hazýrlanan yufkalardan börekleri sarýn. Tepsiye dizin. Fotoðrafta görüldüðü gibi her böreðin üzerine býçakla bir çizik atýn. Fakat tabanýna kadar kesmemeye özen gösterin. Sonrasýnda üzerine yumurta sürüp, 170 derece fýrýnda piþirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen