ARA

Tavuklu Nohut Böreði

Tavuklu Nohut Böreði Nohudu haþlayýp süzün ve iyice ezin.


Malzemeler:

2.5 Su Bardaðý Nohut
1 adet haþlanmýþ, didilmiþ tavuk göðüs eti
4 Yufka
3 Yumurta
1 Paket Margarin
2 Su Bardaðý Süt
1 Soðan
1/2 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý:

Nohudu haþlayýp süzün ve iyice ezin. Tuz, karabiber, ince kýyýlmýþ maydanozu, tavuk etlerini ve soðaný ilave edip iyice karýþtýrýn. Margarin eritip 1 yumurta ve sütle karýþtýrýn. Fýrýn tepsisini yaðlayýp bir yufkayý kenarlarýndan artacak þekilde yayýn. Üzerine küçük parçalara bölünmüþ yarým yufka yerleþtirin ve sütlü karýþýmý gezdirin. Hazýrladýðýnýz nohutlu iç malzemesini yufkalarýn üzerine yayýn.

Kalan yufkalarý ayný yöntemle tepsiye yerleþtirin. Son olarak tepsinin kenarýnda kalan yufkayý böreðin üzerine kapatýn. Kalan sosu üzerine gezdirerek dökün. 2 yumurtayý çýrpýn ve böreðin üzerine sürün. Önceden 150 dereceye ayarlanmýþ fýrýnda 30 dk piþirin. Üçgen þeklinde kesin ve maydanozla süsleyerek sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen