ARA

Yoðurt Böreði

Yoðurt Böreði Margarini benmari usulü eritin.


Malzemeler:

Hamuru Ýçin;
200 gr eritilmiþ margarin
1 çay bardaðý süt
1 kilo un
1 yumurta
1 paket yaþ maya
1 çay bardaðý yoðurt
1 tatlý kaþýðý tuz
Ýçi Ýçin;
1 paket margarin
4 yumurta
Tuz
1 paket yoðurt 450gr
Üzeri Ýçin;
2 yumurta
1 çay bardaðý yoðurt
Susam

Hazýrlanýþý:

Hamurun Hazýrlanýþý;
Margarini benmari usulü eritin. Bir çay bardaðý süt koyun, hafif ýlýsýn. Hamur yoðuracaðýnýz kaba unu boþaltarak, tuzunu atýn ve 1 adet yumurtayý kýrýn. Bir paket mayayý bir bardak ýlýk suda eritin, mayayý da katýn. Göz kararý yoðurt koyun. Margarinli sütlü karýþýmý da ilave edin. Ýyice yoðurun. Hamurun ekþimesini ve kabarmasýný bekleyin.
Ýç Harcýn Hazýrlanýþý;
Ýçi için gerekli malzemelerin hepsini güzelce telle çýrp karýþtýrýn. Hamur ekþiyince küçük küçük beze alýn. Tepsiye bezeleri hazýrlayýn. Bezelerden bir adet alýn. Tatlý tabaðý büyüklüðünde oklava ile açýn, üzerine kaþýkla iç harçtan sürün. Daha sonra iki kenarýný katlayarak üst üstte getiririn, birazcýk daha o katlanan yerin üzerine sostan sürün. Ýki tarafý da üst üste yine getirip kapatýn. Kenarlarýný güzelce hafiften bastýrýn. Kare þekline getirin.Daha sonra üzeri için yumurta sarýlý karýþým güzelce fýrçayla sürün.Önceden ýsýtýlmýþ fýrýna sürün.Sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen