ARA

Sebzeli Muska Böreði

Sebzeli Muska Böreði Yuvarlak yufkayý ortasýndan keserek iki parçaya ayýrýn.


Malzemeler:

1 hazýr yufka
3 yaprak pazý
2 pýrasa
1 orta boy havuç
1 küçük boy patates
Tuz, karabiber
2 yemek kaþýðý zeytinyaðý
Kýzartma için sývý yað

Hazýrlanýþý:

Yuvarlak yufkayý ortasýndan keserek iki parçaya ayýrýn. Ýki yarým yufkayý üst üste koyun tekrar ikiye bölün. Böylece dört parça yufka elde etmiþ oldunuz. Ayný iþlemi dört yufka parçasý ile tekrarlayýp en sonunda 16 üçgen parçaya bölün. Pazýlarý yýkayýn, her bir yapraðýný uzunlamasýna ortadan kesin, kalýn damarlý kýsmýný çýkartýn. Yapraklarý ince ince kýyýn. Pýrasanýn en dýþtaki kabuðunu soyun, püskülünü kesin, beyaz kýsmýný halka þeklinde ince ince doðrayýn.

Havucu yýkayýn, kazýyýn ve rendeleyin. Zeytinyaðýný tavaya koyun, kýzýnca pýrasalarý atýn ve çevirerek iki dakika kýzartýn. Havucu ilave edin 3 dakika daha kýzarttýktan sonra pazýyý ekleyin. 3 dakika daha kýzartýn. Tavayý ateþten alýn. Haþlanmýþ patatesi, tuzu, karabiberi ilave edin, iyice karýþtýrýn ve soðumaya býrakýn.

Her bir yufka parçasýnýn geniþ tarafýna soðumuþ sebze karýþýmýndan koyarak muska þeklinde sarýn, sonuna geldiðinizde ortada kalan ince ucu bir küçük kaseye koyacaðýnýz suya batýrarak sarmýþ olduðunuz kýsýmýn üzerine yapýþtýrýn. Yaðda kýzartarak önce bir kaðýt mutfak havlusunda fazla yaðýný süzün. Sýcak olarak servis yapýnýz. Sebzeli börek içini mevsim, mevcut malzemeler ve zevkinize göre daha farklý biçimde de hazýrlayabilirsiniz. Böreði isterseniz muska deðil sigara þeklinde de sarabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen