ARA

Patlýcanlý Sigara Böreði

Patlýcanlý Sigara Böreði Yuvarlak yufkayý ortasýndan ikiye kesin, iki yarým yufkayý üst üste koyup tekrar ikiye bölün.


Malzemeler:

1 hazýr yufka
1 orta boy patlýcan
1 yemek kaþýðý rendelenmiþ beyaz peynir
1 yumurta
Tuz, karabiber, kýzartma için sývý yað

Hazýrlanýþý:

Yuvarlak yufkayý ortasýndan ikiye kesin, iki yarým yufkayý üst üste koyup tekrar ikiye bölün. Yufkayý toplam sekiz parçaya bölün bu þekilde yaparak. Patlýcanlarýn üzerine gelen yeþil sap yapraklarýný kesin, yýkayýn, kurulayýn, ince uçlu bir býçaðý saplayarak üzerinde üç dört yarýk açýn. Ocak üstünde çevirerek közleyin. Piþen patlýcanýn kömürleþmiþ kabuklarýný akan musluk altýnda soyun. Sapýný kesin, doðrayýn ve çatalla ezin. Beyaz peyniri rendeleyin. Patlýcana katýn.

Patlýcan ve beyaz peynir karýþýmýna yumurtayý kýrýn. Yufka ve peynirin tuzunu hesaba katarak az tuz ile karabiberi ekleyin. Ýyice karýþtýrýn. Her bir parça yufkanýn geniþ tarafýna iki tarafýndan 1 santim boþluk býrakarak patlýcan karýþýmýndan koyun. Kenarlarda býrakmýþ olduðunuz boþ yufka kýsýmlarýný karýþýmýn üstüne katlayýn. Yufkayý sigara þeklinde sarýn, sonuna geldiðinizde ortada kalan ince ucu bir küçük kaseye koyacaðýnýz suya batýrarak sarmýþ olduðunuz kýsýmýn üzerine yapýþtýrýn. Yaðda kýzartarak önce bir kaðýt mutfak havlusunda fazla yaðýný süzün. Sýcak olarak sofraya getirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen