ARA

Mantarlý Börek

Mantarlý Börek Ön hazýrlýk olarak mantarlarý yýkayýp küçük küçük doðrayýp, 2-3 kaþýk sývýyaðda soteleyelim.


Malzemeler:

3 adet yufka
Yarým kg mantar
4-5 çorba kaþýðý sývýyað
5-6 adet sivri biber
1 adet orta boy
5-6 çorba kaþýðý kaþar peynir rendesi
3 adet yumurta(birisinin sarýsý ayrýlýr)
1 yumurtanýn aký
3-4 çay bardaðý sývýyað
1 su bardaðý süt
Tuz, karabiber, susam

Hazýrlanýþý:

Ön hazýrlýk olarak mantarlarý yýkayýp küçük küçük doðrayýp, 2-3 kaþýk sývýyaðda soteleyelim. Mantarlar býraktýklarý suyu tamamen çekip, sadece yaðý kaldýðýnda önce küçük doðranmýþ sivribiberleri, 2-3 dakika sonra ise tavla zarý iriliðinde doðranmýþ domatesleri, tuzu ve karabiberi tavaya aktaralým. 2 dakika kadar kavuralým.

Mantarlý soteyi ateþten alýp ýlýnýnca kaþar peyniri rendesini ilave edip iyice harmanlayalým. Diðer tarafta çukur bir kaba 1 yumurta 1 yumurtanýn akýný aktaralým, çýrparak karýþtýralým.
Ýçine sütü, sývýyaðý ekleyip, karýþtýrmaya devam edelim. Ýlk yufkayý düz ve temiz bir zemine serelim. Yumurtalý harçtan üzerine sürelim. Yufkanýn yarýsýný diðer yarýmýn üzerine kapatalým. Yarým daire þekline gelen yufkayý 4 eþit üçgen olacak þekilde keselim.

Her üçgen parçanýn geniþ tarafýna mantarlý harçtan bir miktar koyalým. Ýki kenarýný hafifçe içe doðru katlayalým. Döndürüp rulo þeklinde saralým. Hafifçe yaðlanmýþ tepsiye dizelim. Diðer yufkalarý da ayný þekilde yapýp tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarýsý sürüp susam serpelim. Önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda altý üstü kýzarana kadar piþirelim. Börekler piþer piþmez fýrýndan alalým.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen