ARA

Dürüm Böreði

Dürüm Böreði Sütü ateþe oturtun. Patatesleri rendenin kalýn tarafý ile çið olarak rendeleyip süte katýn ve margarini ilave edin.


Malzemeler:

3 adet hazýr yufka
250 gr süt
500 gr patates
125 gr margarin
200 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 yumurta sarýsý

Hazýrlanýþý:

Sütü ateþe oturtun. Patatesleri rendenin kalýn tarafý ile çið olarak rendeleyip süte katýn ve margarini ilave edin. Patatesler yumuþayýp süt helmeleþince ateþten alýp soðumaya býrakýn. Maydanozu kýyýp, çatalla iyice ezdiðiniz beyaz peynirle harmanlayarak, ýlýmýþ sütlü karýþýma katýn. Tuz ve karabiber koymayý unutmayýn. Karýþýmý göz kararý üçe bölüp, birinci kýsmý tezgah üstüne yaydýðýmýz ilk yufkanýn üzerine kaþýk yardýmý ile yayýn. Ýkinci yufkayý, birincinin üzerini örtecek þekilde koyarak, buna da sütlü karýþýmý yayýn. Son yufkayý da diðerlerinin üzerine koyup kalan karýþýmý üzerine sürün.

Böreði itinalý bir þekilde rulo yapýn. Rulo uzun olacaðý için bir ortadan keserek, her bir parçayý ayrý ayrý alüminyum kaðýda sarýp, derin dondurucuya kaldýrýn. Kullanýlacaðý zaman buzdolabýndan alýp alüminyum kaðýdý çýkararak, biraz yumuþayýnca 1,5 cm. kalýnlýðýnda kesin. Yuvarlak dürüm böreklerinizi yanmaz kaðýt serilmiþ fýrýn tepsisine dizerek, üzerine yumurta sarýsýný sürün. Fýrýnlama 220 derecede, orta katta, 30 dakikadýr. Kullanýlmayan dürüm börekleri derin dondurucuda kalabilir. Ýstendiði zaman çýkarýlýp yukarýda yazýlý þekilde muamele edilerek fýrýnlanabilir.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen