ARA

Fýndýk Böreði

Fýndýk Böreði Tavuk göðüs etlerini, 2-3 bardak suda yumuþayýncaya kadar haþlayýn.


Malzemeler:

2 adet tavuk göðüs eti
1 adet orta boy soðan
4 yemek kaþýðý tereyaðý
3 adet yeþil sivribiber (tatlý)
2 adet domates
Tuz ve karabiber
1/2 çay kaþýðý kýrmýzýbiber
1 su bardaðý fýndýk (kavrulmuþ, kalýn kýyýlmýþ)
3 adet yufka
1 adet yumurta aký

Hazýrlanýþý:

Tavuk göðüs etlerini, 2-3 bardak suda yumuþayýncaya kadar haþlayýn. Haþlanmýþ eti lokmalýk parçalara ayýrýn. En az iki bardak tavuk suyunu bir kenara ayýrýn. Soðaný rendeleyin; iki kaþýk tereyaðý ile karýþtýrarak, yumuþayýncaya kadar kavurun. Kavrulmuþ soðanlara, ince doðranmýþ biberleri ve rendelenmiþ domatesleri ekleyin. Domateslerin saldýðý suyu çekene kadar, karýþtýrarak piþirin.

Tavuk eti, tuz, karabiber ve kýrmýzýbiberi katýn. Birkaç kez karýþtýrdýktan sonra ateþten alýp soðumaya býrakýn. Soðuduktan sonra harca fýndýklarý ekleyip karýþtýrýn. Yufkalarý tek tek sererek, üzerlerine fýrça ile oda sýcaklýðýnda yumuþatýlmýþ tereyaðýný sürün. Önceden 160 derecede kýzdýrýlmýþ fýrýnda, üzerleri sararýncaya kadar tek tek kýzartýn.

Kýzarmýþ yufkalarý bir tepsi içine üst üste koyun ve üzerlerine iki bardak ýlýk tavuk suyunu dökün. Yufkalar tavuk suyunu çekip yumuþayýnca, ortasýna yakýn kýsmýna, boylamasýna harcý yayýn. Yanlarýný harcýn üzerine kapatýp rulo yapýn ve üzerine yumurta aký sürün. Ruloyu önceden 160 derece kýzdýrýlmýþ fýrýnda, servis zamanýndan 20 dakika önce ýsýtýn. Isýtýlmýþ börek rulosunu, porsiyonluk parçalara ayýrýp ýlýk olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen