ARA

Zarf Böreði

Zarf Böreði Ýç malzemeyi hazýrlamak için; tavuk etini yumuþayýncaya kadar haþlayýp tel tel ayýrýn.


Malzemeler:

3 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 Yumurta sarýsý
1 Çay bardaðý sývýyað
Ýç Malzeme;
1 Tavuk göðüs eti
100 gr çekilmiþ ceviz içi
Tuz, karabiber, çörekotu

Hazýrlanýþý:

Ýç malzemeyi hazýrlamak için; tavuk etini yumuþayýncaya kadar haþlayýp tel tel ayýrýn. Ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyip karýþtýrýn. Bir kapta üç yumurta ve sývýyaðý boza kývamýna gelinceye çýrpýn. Yufkalardan birini tezgahýn üzerine yayýn. Yumurtalý karýþýmýn bir kýsmýyla yufkayý ýslatýn. Diðer yufkayý üzerine yayýn ve tekrar ýslatýn. Üçüncü yufkaya da ayný iþlemi uygulayýp yufkanýn yuvarlak kenarlarýný ortada birleþtirerek kare þekli verin.

Kare haline gelen yufkanýn üzerine tavuklu harcý yayýn. Karþýlýklý dört köþesini üst üste bindirmeden ortada birleþtirip zarf þekli verin. Yaðlanmýþ tepsiye yerleþtirip keskin bir býçak yardýmýyla yufkalarý zedelemeden, kat yerlerinden eþit üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarýsý sürün ve çörekotu serpin. Önceden ýsýtýlmýþ 180-200 dereceye ayarlý fýrýnda pembeleþinceye kadar piþirin. Dilimleyip sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen