ARA

Pýrasalý Börek

Pýrasalý Börek Maya ve toz þekeri ýlýk suda eritip kabarýncaya kadar 10 dakika bekletin.


Malzemeler:

1 çay bardaðý eritilmiþ margarin
2 su bardaðý un
1 çorba kaþýðý toz þeker
1 çorba kaþýðý toz maya
Yarým su bardaðý ýlýk su
1 tatlý kaþýðý susam
1 yumurta
Tuz
4-5 pýrasa
2 çorba kaþýðý küp doðranmýþ dil peyniri
1 çorba kaþýðý margarin
Karabiber

Hazýrlanýþý:

Maya ve toz þekeri ýlýk suda eritip kabarýncaya kadar 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alýn, margarin mayalý su ve tuzu ilave edip yoðurun. Düzgün bir hamur olunca üzerini nemli bezle örtüp 1 saat mayalanmaya býrakýn. Pýrasalarý temizleyip ince ince doðrayýn. Margarini geniþ bir tavada eritip pýrasayý kavurun. Tuz ve karabiber serpip karýþtýrýn. Ateþten alýp ýlýnmaya býrakýn.

Hazýrladýðýnýz hamuru ikiye ayýrýn. Birini elinizle açarak dörtgen þekline getirin. Ýçine pýrasalý harcýn yarýsýný yayýp 1 kaþýk dil peyniri serpiþtirin ve ikiye katlayýn. Diðer hamuru da ayný þekilde hazýrlayýn. Yumurtalarý bir kasede çýrpýp böreklerin üzerine sürün. Susam serpip yaðlanmýþ tepsiye yerleþtirin. Önceden ýsýtýlmýþ 170 dereceye ayarlý fýrýnda 25–30 dakika piþirin. Sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.





COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen