ARA

Paskalya Çöreði

Paskalya Çöreði Unu bir kabýn içine eleyip, ortasýný açýn. Mayayý koyup, ýlýk suyun yarýsýyla iyice yoðurun ve 2 dakika bekleyin.


Malzemeler:

Yarým kg. un
1 kahve fincaný toz maya
1 çay bardaðý ýlýk su
2 adet yumurta
2 çorba kaþýðý margarin
Yarým su bardaðýndan biraz fazla pudra þekeri
1 çay kaþýðý mahlep
Bir tutam tuz

Hazýrlanýþý:

Unu bir kabýn içine eleyip, ortasýný açýn. Mayayý koyup, ýlýk suyun yarýsýyla iyice yoðurun ve 2 dakika bekleyin. Üzerine 2 adet yumurtayý, margarini, pudra þekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan suyu ve tuzu koyup hamuru kulak memesi yumuþaklýðýnda yoðurun. Üzerini örtüp, ýlýk bir yerde 15 dakika dinlendirin.

Mayalanan hamuru 3 parçaya bölün. Bu parçalarý kenardan ince, ortasý kalýn çubuklar haline getirin. Sonra 3 çubuðun uçlarýný birleþtirip, diðer kýsýmlarý gevþekçe saç örgüsü þeklinde sarýn. Hafifçe yaðlanmýþ tepsiye alýp, 10 dakika daha dinlendirin. Fýrýna vermeden önce üzerine yumurta sarýsý sürün. Önceden ýsýtýlmýþ 175 derece fýrýnda, 30 dakika piþirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen