ARA

Pastýrmalý ve Yeþil Zeytinli Börek

Pastýrmalý ve Yeþil Zeytinli Börek Su ve zeytinyaðýný çukur bir kapta çýrpýn. Yufkalarýn hepsini üst üste koyup boydan boya üçe bölün. Kenarlarýnda kalan kýsýmlarý da keserek düzgün dikdörtgenler oluþturun.


Malzemeler:

3 adet yufka
1 çay bardaðý zeytinyaðý
2 çay bardaðý su
Yarým su bardaðý doðranmýþ yeþil zeytin
1'er çay bardaðý küçük doðranmýþ dil peyniri ve beyaz peynir
8 dilim pastýrma
1 tatlý kaþýðý tereyaðý
1 tatlý kaþýðý kekik
1 tatlý kaþýðý kýrmýzýbiber

Hazýrlanýþý:

Bu dikdörtgenleri ortadan ikiye bölüp üçer katlý altý parça yufka elde edin. 3 kattan oluþan bu parçalarýn aralarýna bir fýrça yardýmý ile zeytinyaðlý karýþýmdan sürün. Bir kapta yeþil zeytin, dil peyniri, beyaz peynir, kekik ve kýrmýzýbiberi karýþtýrýn. Hazýrladýðýnýz harcý hamurlarýn ortasýna paylaþtýrýn. Yanlarýný ve iki tarafýný toplayarak kapalý bir börek elde edin.

Daha sonra bir býçak yardýmý ile böreklerin üstünü yýldýz þeklinde çizin ve dýþa doðru açýn. Önceden ýsýtýlmýþ 200 derecelik fýrýnda üstleri kýzarýncaya kadar piþirin. Börekler piþince tereyaðýný kýzdýrýp pastýrmalarý 1-2 dakika piþirin ve böreklerin üstündeki açýk kýsma koyarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen