ARA

Kývrým Böreði

Kývrým Böreði Unun ortasýný havuz gibi açýp yumurtalarý kýrýn. 1 çorba kaþýðý ýlýk su ilave edip yoðurarak sýký bir hamur yapýn. Üzerini bezle örtüp yarým saat dinlendirin.


Malzemeler:

4 Kahve Fincaný Un
2 Yumurta
1 Çorba Kaþýðý Ilýk Su
Ýç Malzemesi:
500 gr Ispanak Yapraðý
1 Küçük Soðan
1.5 Çorba Kaþýðý Margarin
1 Kalýn Dilim Beyaz Peynir, Tuz
Üzeri Ýçin
2 Çorba Kaþýðý Erimiþ Margarin
1 Kase Kaþar Peyniri Rendesi
Biraz Kýrmýzý Biber

Hazýrlanýþý:

Unun ortasýný havuz gibi açýp yumurtalarý kýrýn. 1 çorba kaþýðý ýlýk su ilave edip yoðurarak sýký bir hamur yapýn. Üzerini bezle örtüp yarým saat dinlendirin. Ispanaklarý tuzlu sýcak suya batýrýp 1-2 dakika sonra çýkarýn. Ýnce ince kýyýn.

Margarini eritip rendelenmiþ soðaný pembeleþtirin. Ispanaðý ekleyip biraz kavurun ve sonra soðumaya býrakýn. Hamuru ince bir yufka halinde açýn. Ispanaklý içi kenarlardan 2 parmak boþluk býrakarak yayýn.

Peyniri ezip üzerine serpin. Yufkayý rulo yaparak sarýn. Piþerken ýspanaklarýn dýþarýya çýkmamasý için iki ucunu kapatýn. Ruloyu bir peçeteye sarýp üç yerinden baðlayýn ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dak. haþlayýp çýkarýn.

Peçeteyi alýn. Ruloyu birer parmak geniþliðinde yuvarlak dilimler halinde kesip servis tabaðýna dizin. Üzerine kaþar peyniri serpip kýzdýrýlmýþ kýrmýzý biberli yaðý gezdirin ve sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen