ARA

Limon Kremalý Tart

Limon Kremalý Tart Unu eleyin. Yaðý içine koyarak býçakla ince ince kýyýn.


Malzemeler:

Tart Hamuru;
8 çorba kaþýðý un
150 gram margarin
2 adet yumurta
50 gram pudra þekeri
Vanilya
Kremasý;
1 su bardaðý þeker
1/2 çay kaþýðý tuz
1/4 su bardaðý un
1 su bardaðý süt
1 yumurta aký
2 yumurta sarýsý
1 limonun suyu ve kabuðu

Hazýrlanýþý:

Unu eleyin. Yaðý içine koyarak býçakla ince ince kýyýn. Ortasýný açarak 2 yumurta sarýsýný, etrafýna pudra þekeri ile vanilyayý koyup bir hamur yapýn. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra, merdane ile 7 - 8 mm. incelikte açýn. Yaðlanmýþ bir fýrýn tepsisine merdaneye sararak koyup, muntazam yayýn. Tepsiyi fýrýna koyup ortadan daha az hararette hamur piþinceye kadar býrakýn. Piþince fýrýndan atýp soðutun. Diðer tarafta, þekeri, tuzu ve unu bir kaba koyun ve kabý baþka bir kabýn içinde kaynamakta olan suyun içine oturtun.

Devamlý karýþtýrmak suretiyle malzemeyi eritin ve buna sütü de ilâve edin. Sonra kabý kýsýk ateþin üzerine oturtun ve kaynayana kadar piþirin. Yumurta sarýlarýný çýrpýn. Sýcak karýþýma bunu yavaþ yavaþ ilâve edin ve karýþtýrýn. Sonra kabý tekrar kaynar suyun içine oturtun. 3 dakika tutun. Sýcak suyun içinden kabý çýkartýn. Limon suyunu, rendelenmiþ limon kabuðunu ve tereyaðýný ilâve edin. Soðutun ve tartýn içine dökün. Yumurta akýný köpürünceye kadar çýrpýn. Tartýn üzerindeki malzemesinin üstüne bu karýþýmý naylon torba ile sýkýn. Önceden ýsýttýðýnýz fýrýna tartý koyun. 5-10 dakika piþirin. Dilim dilim keserek servis yapýn.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen