ARA

Greyfurtlu Tart

Greyfurtlu Tart Þeker, tereyaðý, vanilya ve bir tutam tuzu mikserde düþük devirde, pürüzsüz olana kadar karýþtýrýn.


Malzemeler:

150 gr. Un
5 adet pembe greyfurt
50 gr. beyaz kuvertür
100 gr. yumuþak tereyaðý
8 yemek kaþýðý bal
250 ml. Krema
45 ml. limon suyu
200 gr. Yoðurt
Yarým çay bardaðý þeker
1 adet yumurta sarýsý
6 yaprak jelatin
30 gr. Ceviz
2 tatlý kaþýðý limon kabuðu rendesi
1 paket þekerli vanilya
Tuz, bakliyat

Hazýrlanýþý:

Þeker, tereyaðý, vanilya ve bir tutam tuzu mikserde düþük devirde, pürüzsüz olana kadar karýþtýrýn. Yumurta sarýsý ve 2 yemek kaþýðý soðuk suyu ilave edin, en son unu ekleyip karýþtýrýn. Hamuru birkaç dakika el ile yoðurup þeffaf folyo içine sararak buzdolabýnda 60 dakika bekletin. Hamuru unlu bir yerde 30 cm. çapýnda açarak 28 cm. çapýnda, yaðlanmýþ bir tart kalýbýna yerleþtirin.

Kenarlarýný düzleþtirerek tabanýna çatalla delikler açýn, üzerini yaðlý kaðýtla kapatarak þeklinin bozulmamasý için, kaðýdýn üzerine bakliyat (nohut-kurufasulye) yerleþtirin. 190 dereceye ayarlý ýsýtýlmýþ fýrýnýn alt rafýnda 15 dk. piþirin. Piþtikten sonra bakliyat ve kaðýdý üzerinden alarak soðumaya býrakýn. Kuvertürü benmaride eriterek, soðumuþ olan hamurun her yerine sürün. Jelatinleri soðuk suda yumuþatýn, greyfurtlarý soyun ve zarlarýn arasýndan dilimleri çýkartýn.

Limon rendesi ve 5 yemek kaþýðý balý karýþtýrýn, limon suyunu ýsýtýn. Jelatinleri ýsýnmýþ olan limon suyunun içinde eriterek yoðurda ekleyin ve biraz katýlaþýncaya kadar buzdolabýnda bekletin. Kremayý katýlaþana kadar çýrpýn, yoðurda katýn. Karýþýmý hamurun içine yayarak düzeltin. Greyfurt dilimlerini kurulayarak kremanýn üzerine yerleþtirin. 2-3 saat buzdolabýnda bekletin. Servisten önce üzerine iri kýyýlmýþ ceviz ve 3 yemek kaþýðý balý serpin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen