ARA

Peynirli Sufle

Peynirli Sufle Tereyaðýný eritin. Unu ekleyip, un kokusu kayboluncaya kadar kavurun.


Malzemeler:

2 çorba kaþýðý tereyaðý
3 çorba kaþýðý un
1,5 su bardaðý süt
4 adet yumurta
2 su bardaðý rendelenmiþ kaþar peyniri
2 çorba kaþýðý mýsýr unu
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý:

Tereyaðýný eritin. Unu ekleyip, un kokusu kayboluncaya kadar kavurun. Sütü azar azar karýþtýrarak ilave edin. Üzerinde kabarcýklar oluþtuðunda 3 dakika daha karýþtýrarak piþirip altýný kapatýn. Yumurtalarýn beyazlarýný sarýlarýndan ayýrýn. Yumurta sarýlarýný devamlý karýþtýrarak teker teker karýþýma ilave edin. Rendelenmiþ kaþar peyniri, mýsýr unu, tuz ve karabiberi ekleyip karýþtýrýn.

Karýþýmý soðumaya býrakýn. Yumurta aklarýný mikserle çýrparak kar haline getirin. Yumurta akýný, fazla karýþtýrmadan alt üst ederek hazýrladýðýnýz karýþýma ilave edin. Sufle hamurunu iyi yaðlanmýþ sufle kalýplarýna bölüþtürün. Önceden 200 derece ýsýtýlmýþ fýrýnýn en alt rafýnda 20 dakika piþirin.(Sufleyi,2 litrelik düz kenarlý derin bir kapta da piþirebilirsiniz.)

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen