ARA

Marmelatlý Tartölet

Marmelatlý Tartölet Hamuru hazýrlamak için tereyaðý ve unu bir kaba alýp karýþtýrýn. Üzerine yumurta sarýsý, pudra þekeri, su ve tuzu ekleyip, hýzlýca yoðurun.


Malzemeler:

125 gr. tereyaðlý 2 su bardaðý un
1 adet yumurtanýn sarýsý
2 çorba kaþýðý pudraþekeri
1 çorba kaþýðý soðuk su
Yarým çay kaþýðý tuz
Üzeri için:
1 çorba kaþýðý tereyaðý
80 gr.'lýk 2 paket bitter çikolata
1 çay bardaðý krema
6-7 adet kestane þekeri
1 çay bardaðý kuþburnu marmeladý

Hazýrlanýþý:

Hamuru hazýrlamak için tereyaðý ve unu bir kaba alýp karýþtýrýn. Üzerine yumurta sarýsý, pudra þekeri, su ve tuzu ekleyip, hýzlýca yoðurun. Hamurdan ceviz büyüklüðünde parçalar koparýp, yaðlanmýþ tartölet kalýplarýna yerleþtirin. Üzerini çatalla delerek, önceden ýsýtýlmýþ 200 derece fýrýnda 15-20 dakika piþirin.

Soðuduktan sonra kalýptan alýp, servis tabaðýna yerleþtirin. Tereyaðýný, çikolatayý ve kremayý bir kaba koyup, benmari usulü eritin ve tartöletlerin üzerine sürün. Kestane þekerlerini ayrý bir kapta ezin. Tartöletlerin üzerine sýrasýyla çikolata, kestane þekeri ve kuþburnu marmeladý sürün. Buzdolabýnda bir saat bekletip, servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen