ARA

Reçelli Kruasan

Reçelli Kruasan Mayayý ýlýk su veya süte 1 kaþýk þekerle birlikte ekleyip karýþtýrýn. 10 dakika bekletin. Unu bir kaba eleyip ortasýný havuz gibi açýn.


Malzemeler:

1.5 çorba kaþýðý kuru maya
1 su bardaðý ýlýk su veya süt
2 çorba kaþýðý tozþeker
4.5 su bardaðý un
50 gr margarin
2 çay kaþýðý tuz
1 yumurta
1 yumurta sarýsý
Ýç malzeme:
1 çorba kasesi çilek reçeli
Hamur aralarýný yaðlamak için:
250 gr (1 paket) margarin

Hazýrlanýþý:

Mayayý ýlýk su veya süte 1 kaþýk þekerle birlikte ekleyip karýþtýrýn. 10 dakika bekletin. Unu bir kaba eleyip ortasýný havuz gibi açýn. Margarini küçük parçalar halinde kesin. Bir kaþýk tozþeker, tuz, yumurta, margarin ve mayalý karýþýmý ekleyip 15 dakika yoðurun. Hamuru top þekline getirip üzerini nemle bezle örtün. Ilýk bir yerde 25 dakika bekletin.

Hamuru düz zemine alýp merdane ile 1.5 cm kalýnlýðýnda ve dikdörtgen þeklinde açýn. 1 paket margarini 2?ye bölüp küçük küçük doðrayýn. Hamuru 3 eþit dikdörtgen parça halinde düþünüp ilk ve son parçalarýn üzerine margarini serpiþtirin. Ortadaki parçayý boþ býrakýn. Hamuru, yaðlý iki kenarýndan ortaya kitap þeklinde katlayýn. Buzdolabýnda 10 dakika bekletin. Ayný iþlemi 2 kez tekrarlayýn ve 20 dakika daha buzdolabýnda bekletin.

Hamuru düz zemine alýp merdane ile 3 mm kalýnlýðýnda yuvarlak açýn. Hamuru üçgen parçalar halinde kesin. Geniþ ucuna bir-iki kaþýk reçel koyup geniþ sigara böreði þeklinde sarýn. Yaðlanmýþ tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarýsý sürün. Önceden ýsýtýlmýþ 200 dereceye ayarlý fýrýnda 15-20 dakika piþirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen