ARA

Kestaneli Tart

Kestaneli Tart Una 5 çorba kaþýðý tozþekeri katýp, karýþtýrýp bir masanýn üstüne yayýn. Bu karýþýmýn ortasýna bir yumurta sarýsý ile eritilmiþ margarin veya tereyaðýný yerleþtirin.


Malzemeler:

1 adet yumurta
1 su bardaðý un
1/2 su bardaðý tozþeker
200 gr kestaneli krema
5 çorba kaþýðý tereyað (veya margarin)
1 su bardaðý hindistancevizi rendesi
Tarçýn

Hazýrlanýþý:

Una 5 çorba kaþýðý tozþekeri katýp, karýþtýrýp bir masanýn üstüne yayýn. Bu karýþýmýn ortasýna bir yumurta sarýsý ile eritilmiþ margarin veya tereyaðýný yerleþtirin. Tümünü karýþtýrýp hamur haline getirin ve altmýþ dakika kadar buzdolabýnda bekletin. Daha sonra buzdolabýndan çýkarýp, bir tahtanýn üzerine açýn. Tart kalýplarýný yaðlayýp içlerini bu hamurla doldurun ve 180 derecede 15-20 dakika kadar piþirip soðumaya býrakýn.

Bu esnada bir kabýn içinde tarçýn ile kestaneli kremayý karýþtýrýn. Elde ettiðiniz karýþýma çýrpýlmýþ yumurta akýný ve artan toz þekerle hindistan cevizini ekleyin. Bunu soðumaya býraktýðýnýz çöreklerin içine dökün ve 180 derecelik fýrýnda bir kaç dakika bekletin. Çöreklerin üst kýsmý altýn sarýsý bir renk alýncaya dek çörekleri fýrýnda bekletin daha sonra çýkarýn ve üzerlerine tarçýn serpip soðumaya býrakýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen