ARA

Elmalý Tart

Elmalý Tart Yumuþatýlmýþ yarým margarine bir yemek kaþýðý pudra ekeri katýlýr ve yoðrulur.


Malzemeler:

Yarým paket margarin
1 çar bardaðý sývý yað
1 çay bardaðý yoðurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Aldýðý kadar un
Elma Harcý Ýçin:
3 elma
1 su bardaðý ceviz
2 yemek kaþýðý tarçýn

Hazýrlanýþý:

Yumuþatýlmýþ yarým margarine bir yemek kaþýðý pudra ekeri katýlýr ve yoðrulur. Sonra bir yumurta, bir bardak sývý yað, bir bardak yoðurt, kabartma tozu ve aldýðý kadar un katýlýp, kulak memesi yumuþaklýðýnda bir hamur yapýlýr.

Daha sonra kalýp yaðlanýr. Hamur iki parçaya ayrýlýp kalýba düzgün bir þekilde bir parçasý yayýlýr. Hazýrladýðýmýz elma harcý soðuduktan sonra hamurun üzerine yayýlýr. Diðer hamur parçasýný uzun þeritler halinde elmalarýn üzerine dizilir.

Ýkinci uzun þeritleri de diðer þeritlerin üzerine hafifçe bastýrýp, ýsýtýlmýþ fýrýna atýlýr. Pembeleþince çýkartýlýr. Soðuduktan sonra üzerine pudra ekeri serpilir. Elma Harcýnýn Yapýlýþý: 3 elma soyulur, rendelenir. Daha sonra yaðsýz tencerede suyu çekilinceye kadar piþirilir. Ceviz ve tarçýn eklenerek soðumaya býrakýlýr.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen