ARA

Mantarlý Milföy

Mantarlý Milföy Mermer tezgahýn üzerinde un, yað,tuz ve limon suyunu yoðurun.Kulak memesi kývamýna gelinceye kadar iþleme devam edin.


Malzemeler:

1 kg Un
350 gr Böreklik Yað veya Margarin
1 Yemek Kaþýðý Sirke
1 Limon Suyu
1 Çay Kaþýðý Tuz
Ýç Malzemesi:
20 Mantar
2 Domates
1 Tatlý Kaþýðý Tereyaðý
1 Tatlý Kaþýðý Tozþeker
1 Yumurta Sarýsý
Tuz , Karabiber , Kýrmýzýbiber

Hazýrlanýþý:

Mermer tezgahýn üzerinde un, yað,tuz ve limon suyunu yoðurun.Kulak memesi kývamýna gelinceye kadar iþleme devam edin.Hamuru açýp dörde katlayýn ve üzerine nemli bir bez örterek1 saat dinlendirin.

Ayný iþlemi 2 kez daha tekrarlayýn. Mantarlarý yýkayýp limonlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarýný soyup küp þeklinde doðrayýn. Tereyaðýný tavada eritip domatesleri soteleyin.

Toz þeker, tuz,karabiber ve kýrmýzýbiber ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun.Mantarlarý ekleyip 15-20 dk kadar piþirin.Milföy hamurundan 10 ar cm geniþliðinde kareler kesin.

Fýrn tepsisine yerleþtirip üzerlerine çýrpýlmýþ yumurta sarýsý sürün. Orta ýsýlý fýrýnda kabarýp üzerleri kýzarýncaya kadar piþirin. Ilýnýnca ortasýndan ikiye kesin. Hazýrladýðýnýz mantarlý karýþýmý piþen milföylerin arasýna paylaþtýrýp kapatýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen