ARA

Milföylü Fýrýn Köftesi

Milföylü Fýrýn Köftesi Fýrýný 200°C'de ýsýtýn. Kýymayý, köfte harcý, bir buçuk çay bardaðý su ve ýspanak ile birlikte mutfak robotunda toparlanýncaya kadar, yaklaþýk 5 dakika çekin.


Malzemeler:

500 gr orta yaðlý kýyma
1 paket köfte harcý
1 su bardaðý doðranmýþ ýspanak yapraðý
2 yemek kaþýðý dolmalýk fýstýk (kavrulmuþ)
6 yaprak milföy hamuru
Hamuru açmak için un
1 adet çýrpýlmýþ yumurta

Hazýrlanýþý:

Fýrýný 200°C'de ýsýtýn. Kýymayý, köfte harcý, bir buçuk çay bardaðý su ve ýspanak ile birlikte mutfak robotunda toparlanýncaya kadar, yaklaþýk 5 dakika çekin. (Mutfak robotu kullanmak istemezseniz, köfte harcýný elinizle yoðurabilirsiniz)

Harca dolmalýk fýstýðý ilave edin. 1 dakika daha yoðurun. Harcý iki eþit parçaya bölüp buzdolabýnda bekletin. 3 yaprak milföy hamurunu üst üste koyun. Unlu bir zeminde 30x30 cm ebadýna gelinceye kadar açýn. Bir fýrçayla hamurun her tarafýna yumurta sürün.

Hamurun bir kenarýna köfte harcýnýn yarýsýný ince uzun bir silindir þeklinde yayýn. Hamurun iki yanýný harcýn üstüne kapatýn. Daha sonra hamuru köftenin üstünden yuvarlayýp rulo þekli verin. Kat yeri altta kalacak þekilde tepsiye yerleþtirin.

Kalan milföy hamurunu da ayný þekilde köfte harcýyla rulo yapýp tepsiye yerleþtirin. Kalan yumurtayý da üzerine sürüp fýrýnýn orta rafýna yerleþtirin. 40 dakika kadar fýrýnlayýn. Fýrýndan çýkardýktan sonra 10 dakika dinlendirin. Dilimleyerek servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen