ARA

Pideli Köri Köfte

Pideli Köri Köfte Köfte malzemelerini güzelce yoðurun ve bir süre dinlendirin. 1 gün önceden yoðurup bekletirseniz daha lezzetli olur.


Malzemeler:

Küp küp doðranmýþ ekmek veya pide
Yoðurt
Domates
Biber
Tereyaðý
Köfte Ýçin:
Yarým kg. kýyma
2 - 3 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
1 tatlý kaþýðý biber salçasý
1 adet soðan
3-5 diþ sarýmsak
Karabiber, pulbiber
1/2 tatlý kaþýðý köri
Bir tutam maydanoz
Tuz
Sosu Ýçin
Salça
Su
Tuz

Hazýrlanýþý:

Köfte malzemelerini güzelce yoðurun ve bir süre dinlendirin. 1 gün önceden yoðurup bekletirseniz daha lezzetli olur. Köftelere ince, uzun bir þekil verin ve teflon tavada yað koymadan piþirin. Piþen köfteleri bir kenara alýn.

Pideleri veya ekmekleri küp küp doðrayýn. Teflon bir tavada bir miktar tereyaðýný eritin, pideleri hafif çýtýrlaþana kadar kavurun. Sosu hazýrlamak için salçayý sulandýrýn, içine tuz ekleyip, kývamý biraz koyu olacak þekilde kaynatýn.

Tereyaðýný ayrý bir tavada kýzdýrýn. Servis tabaklarýna küp küp doðrayarak kavurduðunuz ekmek veya pideleri koyun. Bunlarýn üzerine salçalý sostan gezdirin. Soslu ekmeklerin üzerine de köfteleri yerleþtirin, üzerine kýzdýrýlmýþ tereyaðýný gezdirin.

Tabaðýn kenarýna yoðurt koyun. Köfteleri piþirdiðiniz tavaya biraz sývý yað, 4'e bölünmüþ veya halka halka doðranmýþ domates ve biber koyup, biraz piþirebilir ve bunlarý tabaðýnýzýn kenarýna koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen