ARA

Ispanaklý Pide (2 Kiþilik)

Ispanaklý Pide (2 Kiþilik) Ispanaklar yýkanýp, doðranýr ve sularýnýn iyice süzülmesi için süzgece konur.Daha sonra büyük bir kaseye alýnýr, tuz ve karabiber eklenir.


Malzemeler:

250 gr ýspanak
1 orta boy soðan
3 yemek kaþýðý sývýyað
Tuz, karabiber
Hamuru için;
3 su bardaðý un
1 su bardaðý ýlýk su
2 çay kaþýðý kurumaya veya 2 fýndýk büyüklüðünde yaþmaya
1 çay kaþýðý tuz
1 tatlý kaþýðý tereyaðý

Hazýrlanýþý:

Ispanaklar yýkanýp, doðranýr ve sularýnýn iyice süzülmesi için süzgece konur.Daha sonra büyük bir kaseye alýnýr, tuz ve karabiber eklenir. Yemeklik doðranmýþ soðan sývýyaðda kavrulur.

Sýcakken ýspanaklarýn üzerine dökülüp, karýþtýrýlýr.( Böylece, yaðýn sýcaðýyla ýspanaklar pideye konacak kývama gelir.)Hamuru için, yaþ mayayý, 1 bardak ýlýk su ile birlikte yoðurma kabýna koyup 10 dakika bekletin.

Unu ve tuzu ekleyip yoðurun. Ýki parçaya bölün. Her parçayý elips þeklinde, 5 mm kalýnlýðýnda açýn. Ortasýna ýspanaklarý koyup, kenarlarýný ortaya doðru kývýrýn. Yaðlanmýþ tepsiye dikkatlice yerleþtirin.

Yarým saat dinlendirin. 200 derece fýrýnda hafif pembeleþinceye kadar piþirin. (Fazla kýzarýrsa pide çok kuru olur.) Fýrýndan çýkarýnca üzerine fýrçayla azýcýk tereyaðý sürüp bir bezle örterseniz pideniz yumuþak olacaktýr.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen