ARA

Küçük Kýymalý Pide

Küçük Kýymalý Pide Ilýk sütte mayayý eritin ve kabarana kadar bekletin. Margarini eritin.


Malzemeler:

4 su bardaðý un
1 su bardaðý ýlýk süt
40 gr yaþ maya (1 kibrit kutusu kadar)
1 adet yumurta sarýsý
1 adet yumurta
1 kahve fincaný eritilmiþ margarin
2 çorba kaþýðý sývýyað tuz karabiber

Hazýrlanýþý:

Ilýk sütte mayayý eritin ve kabarana kadar bekletin. Margarini eritin. Unu derin bir yoðurma kabýna dökün. Ortasýný açýn ve erittiðiniz margarinin bir kýsmýný, yumurtayý, mayalý sütü ve tuzu ekleyin, yoðurun. Yoðurduðunuz hamur kulak memesi yumuþaklýðýnda olmalýdýr.

Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ýlýk bir ortamda bekletin. Soðaný soyun ve küçük küçük doðrayýn. Sivri biberleri ve maydanozu da ince ince kesin.Eritilen margarinin kalaný ile biber ve soðaný kavurun.

Kýymayý ilave edip karýþtýrarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karýþtýrýn. Ateþten alýp ýlýnmasý için býrakýn. Tezgaha un serpin ve hamuru burada yoðurup 6 parçaya ayýrýn.Her parçayý merdaneyle oval þekilde açýn.

Ortalarýna kýymalý karýþýmý yerleþtirin ve uzunlamasýna olan kenarlarýný üzerine kapatýn. Üzerlerine bir fýrça yardýmýyla sývýyað sürüp 25-30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarýsýný sürün ve önceden ýsýttýðýnýz 200 dereceli ayarlý fýrýnda 25 dakika kadar piþirin. Dilimleyip servis tabaðýna alýn ve sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen