ARA

Peynirli Pideler

Peynirli Pideler Derince bir kapta maya ýlýk suyla 3 dakika ýslatýlarak eritilmesi saðlanýr. Ýçine tuz ve un birden konup yoðrularak yumuþak(elle ezilebilen) bir hamur yapýlýr.


Malzemeler:

1,5 su bardaðý(300gr.)ýlýk su
1 paket yaþ maya(42gr.)
4.1 su bardaðý (500gr.)un
1 çay bardaðý sývý yað
3 çay kaþýðý tuz

Hazýrlanýþý:

Peynirli pide içi:250 gr.kaþar veya Çerkez peyniri, az miktarda domates, biber ve kekik. Derince bir kapta maya ýlýk suyla 3 dakika ýslatýlarak eritilmesi saðlanýr. Ýçine tuz ve un birden konup yoðrularak yumuþak(elle ezilebilen) bir hamur yapýlýr.

1-2 dakika daha yoðrularak iyice özleþtirilir. Hamur, üzeri kapalý olarak, ýlýk bir yerde 45-60 dakika civarý mayalanmaya býrakýlýr. Ayrý bir yerde peynir küçük küpler halinde doðranýr.
Domatesler ve biber de incecik kýyýlarak peynire katýlýr.

Hazýrlanan içe en son kekik ilave edilir. Mayalanmýþ hamur ceviz büyüklüðünde ufak bezelere ayrýlýr. Her bir beze merdane yardýmýyla oval olarak açýlýr. Açýlan hamurun tam ortasýna hazýrlanan peynirli içten konularak, iki ucu bükülür ve kenarlarý içe doðru katlanýr.

Burada önemli olan hamurun çok ince açýlmamasýdýr. Hazýrlanan pidelerin üzerleri hafifçe tereyaðý ile yaðlanarak önceden ýsýtýlmýþ 200 derece fýrýnda piþirilir.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen