ARA

Kolay Lahmacun

Kolay Lahmacun Kýymayý küçük bir tavaya alýn suyunu çekene kadar ocakta piþirin. Suyunu çektikten sonra soðan, salça ve yað ekleyin biraz kavurun.


Malzemeler:

250 gr kýyma
2 küçük kuru soðan
1 küçük domates
1-2 dal maydanoz
1/2 çay kaþýðý karabiber
2-3 yemek kaþýðý sývýyað
1 tatlý kaþýðý biber salçasý
Tuz

Hazýrlanýþý:

Kýymayý küçük bir tavaya alýn suyunu çekene kadar ocakta piþirin. Suyunu çektikten sonra soðan, salça ve yað ekleyin biraz kavurun. Tuz karabiber de ekledikten sonra domatesi ekleyip suyunu çekene kadar piþirin.

En son maydanozu ekleyin. 15 adet servis tabaðý büyüklüðünde krep hazýrlayýn. Bu kerepleri 5 þerli gruplara ayýrýn. bir tabaðýn içine bu krepten serip üstüne hazýrladýðýmýz harçtan sürün.

5 krepide aralarýna harç sürerek üst üste yerleþtirin en sonuncununda üstüne harçtan sürün. Diðer 5 þerli gruplarada ayný iþlemi uygulayýn.

Daha sonra üst üste dizmiþ olduðunuz bu krepleri ortadan ikiye bölüp yada dörde bölüp dilimler halinde servis yapýn. Ýç malzemesini önce hazýrlarsanýz krepler piþtikten sonra harcý ocaða alýp tekrar ýsýtalým.

Ben iç malzemesinin bütün malzemelerini önceden doðrayýp hazýrlýyorum ve krepler piþerken diðer taraftanda iç malzemesini piþiriyorum. Her ikiside sýcak oluyor ve sýcak sýcak servis yapýyorum.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen