ARA

Ispanaklý Mantý

Ispanaklý Mantý Ön hazýrlýk olarak ýspanak yapraklarýný yýkayýp, mikserden geçirin.Geniþ bir kap içinde unu, sütü, yumurtayý ve püre halindeki ýspanaðý karýþtýrýn.


Malzemeler:

250 gr Un
100 gr Süt
2 Adet Yumurta
150 gr Taze Ispanak Yapraðý
100 gr Kýyma
Yarým Demet Maydanoz
Karabiber, Tuz

Hazýrlanýþý:

Ön hazýrlýk olarak ýspanak yapraklarýný yýkayýp, mikserden geçirin. Geniþ bir kap içinde unu, sütü, yumurtayý ve püre halindeki ýspanaðý karýþtýrýn.

Sulu ve yumuþak kaldýysa biraz daha un ilave edin. Sertleþene kadar yoðurun. Bezelere ayýrýn. Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin.

Mantýnýn içi için, kýymayý ve ince kýyýlmýþ maydanozu karýþtýrýn. Hamuru olabildiðince ince açýn. Kareler þeklinde kesin. Her bir karenin içine malzeme koyun.

Üçgen þeklinde katlayýn. Hamurlarýn etrafýna çabuk açýlmamasý için yumurta aký sürün. Suyu kaynatýn. Ýçine az miktarda tuz ve sývý yað koyun.

Kaynayan suya mantarlarý atýn. Haþladýktan sonra süzerek servis tabaðýna alýn. Üzerine yoðurt ve yaðda kýzartýlmýþ kýrmýzý biber dökerek servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen