ARA

Ev Ýþi Lahmacun

Ev Ýþi Lahmacun Ön hazýrlýk olarak, soðan, maydanoz, ve sivribiberi ince kýyýn. Sarýmsaðý dövün.


Malzemeler:

Hamuru Icin:
2 Su Bardaðý Un
2 Çay Kaþýðý Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlý Kaþýðý Toz Þeker
1/4 Su Bardaðý Ilýk Su
150 gr Yoðurt
Üzeri icin:
450 gr Domates
1 Orta Boy Soðan
250 gr Kýyma
1 Demet Maydanoz
5 Diþ sarmýsak
5 Adet Sivribiber
Karabiber, Tuz
Salata icin:
Limon
Sumak
Maydanoz
Soðan

Hazýrlanýþý:

Ön hazýrlýk olarak, soðan, maydanoz, ve sivribiberi ince kýyýn. Sarýmsaðý dövün. Maya ve toz þekeri ýlýk suyla ezin. Limonu 8’e bölün. Kabuklarýný soyduðunuz domatesleri de minik küpler halinde doðrayýn. Unu eleyin.

2 yemek kaþýðýný ayýrýp kalanýný 2 çay kaþýðý tuzu katýp karýþtýrýn. Unun ortasýný havuz biçiminde açýn. Mayalý þekerli suyu ve yoðurdu koyup iyice karýþtýrýn. Elde ettiðiniz yumuþak hamuru ele yapýþmaz kývama gelene kadar yoðurun.

Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ýlýk bir ortamda mayalanmaya býrakýn. Hamuru iri yumurta büyüklüðünde pazýlara (hamur parçalarý) ayýrýn. Her pazýyý unlayarak elinizle yarým santim kalýnlýkta yuvarlak olarak açýn.

Bu arada harcý hazýrlayýn. Bunun için, bir kapta domatesi, soðaný, kýymayý, maydanozu, sivribiberi, sarýmsaðý tuz ve karabiberi iyice karýþtýrýn. Hazýrladýðýnýz harcý, açtýðýnýz hamurlarýn üzerine yayýn.

Ancak hamurlarýn kenarýnda 1 cm kadar boþluk kalmalý. Unladýðýnýz fýrýn tepsisine lahmacunlarý dizin. Önceden 220 derecede ýsýttýðýnýz fýrýna koyduðunuz lahmacunlarý 15 dakika sonra çýkarabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen