ARA

Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi 125 gr tereyaðý, bir kaba konarak üzerine 1 su bardaðý pudra þekeri ilave edilir.


Malzemeler:

3 su bardaðý un
125 gr tereyaðý veþa margarin
1,5 su bardaðý pudra þekeri,

Hazýrlanýþý:

125 gr tereyaðý, bir kaba konarak üzerine 1 su bardaðý pudra þekeri ilave edilir. Tahta bir kaþýkla dövülerek yað ve þeker birbirine karýþtýrýlýr. Daha sonra þekerli yaða, un ilave edilir ve karýþým hamur haline getirilir.

Bazý unlar yaðý emmez. Böyle bir durum olursa, hamura yeteri kadar un ilave edilir. Hamur ele yapýþmayacak ve daðýlmadan yuvarlanabilecek duruma gelince, iki elle yuvarlayarak kalýn bir merdane þekli verilir. Hamurdan istenilen boyda parçalar kesilir. Bu parçalar, iki avuç arasýnda yuvarlanýp hafifçe bastýrarak biraz yassýlaþtýrýldýktan sonra, önceden yaðlanmýþ fýrýn tepsisine ikiþer parmak arayla sýralanýr.

Tepsi önce orta ýsýlý bir fýrýna sürülür. Sonra fýrýnýn ýsýsý yarý yarýya azaltýlýp hamurlarýn üstü sarartýlmadan az ýsýlý fýrýnda yarým saat kadar piþirilir. Kurabiyelerin üstü hafifçe katýlaþmýþsa piþmiþ demektir. Tepsi hemen fýrýndan alýnýr ve kurabiyelerin üstüne iki kahve fincaný kadar pudra þekeri serpilerek soðumaya býrakýlýr. Kurabiyeler soðuyunca tabaða alýnarak servis yapýlýr.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen